Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тотю Младенов алармира за нередности в ТЕЛК и източване на бюджета

През последните 4 години чрез промените в Нормативната уредба са зададени възможности за източване на бюджета, алармира министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов заради извършени проверки за нарушение при изписването на помощни средства и медицински изделия за хора с увреждания.

Министър Младенов каза, че законодателните промени са направени в последните дни на управлението преди тройната коалиция и в първите дни на управлението на тройната коалиция. 

Проверени са били над 1800 решения на лекарска комисия ТЕЛК, които са предизвикали съмнения. Проверени са 129-те дирекции „Социално подпомагане” в цялата страна, направени са 26 предложения за проверки на прокуратурата, като ще бъдат направени още нови 27 предложения.

В 490 случая са издадени медицински протоколи без лицата да се преглеждат. Над 190 са случаите на надписани медицински изделия.

Министър Младенов посочи, че източването на бюджета за последните 4 години и половина е грандиозно. „Надявам се час по-скоро да започнат нови бързи досъдебни производства”, алармира той.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени