Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Фандъкова е безспорният фаворит на ГЕРБ за кмет на София

Председателят на ГЕРБ и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди, че партията ще издигне кандидатурата на министъра на образованието Йорданка Фандъкова за кмет на София. По думите му Фандъкова е най-подходяща, защото е сред успешните бивши заместник-кметове на София.

Цветан Цветанов: Йорданка Фандъкова познава естеството на работа в Столична община. Тя беше един от най-добрите заместник-кметове в Столична община и съвсем нормално е да запазим една приемственост на добрите практики.

Фандъкова се ползва с най-голямата обществена подкрепа като кандидат на ГЕРБ. А и в София поне аз не помня да е имало жена кмет. Знаете, че Йорданка Фандъкова направи един изключително успешен екип, който изработи цялостната управленска секторна политика в сферата на образованието.

Смятам, че с кадрите, с които е работила, ще може да разчита на тях.
От своя страна Йорданка Фандъкова отбеляза, че ако бъде избрана за кмет, образованието ще бъде приоритет в работата й.

Йорданка Фандъкова: Факт е, че аз имам един доста сериозен опит, три години и половина, в Столична община, никак не е малко. В момента е най-добрият шанс за града, когато правителството е насочено.

Чухте и премиера, който се ангажира и е ангажиран, откакто излезе от кметството, продължава да е ангажиран с проблемите на София и това е гаранция за това, че нещата в София ще се случат по-бързо, защото досега Столична община се справяше сама с проблемите и мисля, че се справяше нелошо.

Винаги образованието ще бъде номер едно за мен. Също така обаче цялата сфера от дейности, която касае духовното развитие на хората, включително културата, към която съм много пристрастна, спорта, който е изключително важен за здравето на хората и, разбира се, всичко, което касае градската среда и развитието на страната е изключително важно.


Думи на министъра на образованието Йорданка Фандъкова, чиято кандидатура за кмет на София вече официално е издигната от ГЕРБ.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна