Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1.2 млн. обезщетение поиска основният свидетел срещу т.нар. "Братя Галеви"

1.2 млн. обезщетение за причинените му материални и морални щети, поиска основният свидетел срещу т.нар. "Братя Галеви" Пламен Миланов.

Кюстендилският окръжен съд започна процеса срещу двамата дупнишки бизнесмени и още петима души, обвинени, че са участвали във въоръжена престъпна група, която чрез внушаване на страх е извличала облаги и е нанасяла средни телесни повреди.

В Кюстендил няма съдия или съдебен заседател, който може да реши този процес справедливо и безпристрастно, казаха защитниците на седмината подсъдими.

Съмнение в пристрастността на кюстендилските магистрати са заявили и от прокуратурата, стана ясно в съдебната зала. Съдът обаче отсече, че няма данни за подобни предположения и съдебният състав ще гледа процеса.

Не среща разбиране и искането на защитата на групата на "Галеви" обвинителният акт да бъде върнат на Софийската градска прокуратура, защото бил неясен и нарушавал правата на подсъдимите.

Що се отнася до основния свидетел Пламен Миланов, който претендира за рекордните 1.2 млн. лева, той заяви пред журналисти, че живее в страх, че не може да си намери защитник, тъй като е получил отказ от софийски и кюстендилски адвокати с аргумента, че не могат да го представляват в съда, защото били близки с Братя Галеви.

Миланов ще иска от съда да му назначи съдебен защитник, а иначе днес заяви, че при първата си среща с Ангел Христов и Пламен Галев в съдебната зала видял в очите им злоба. Процесът продължава.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени