Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Борисов посети в МВР болница пребития полицай Д. Димитров

Премиерът Бойко Борисов посети в МВР болница пребития на 20 септември в центъра на Перник полицай Димитър Димитров. Пред медиите Борисов заяви, че състоянието на пострадалия полицай се стабилизира.

Министър-председателят каза, че е дал срок издирваните лица за побоя над МВР-служителя да бъдат задържани.

"Митко добър полицай е и си е свършил много добре работата навремето. Тези, които са си го позволили, мисля, че ще съжаляват. Това, което моите колеги, зам.-министри, са получили като указания от мен, е много бързо да се промени законът и в такива случаи да има много тежки санкции. Има едно неписано правило в света – който пипа полицай, двойно му се връща", коментира премиерът.

Борисов подчерта за пореден път подкрепата си към всички полицаи, които изпълняват съвестно своите задължения. Той се обърна и към полицейските синдикати с думите: "Когато полицай бъде нападан или убиван, наказанията трябва да са много по-тежки, отколкото на обикновен човек, защото този човек рискува живота си, задържа най-лошите. И обратно – когато полицай извърши престъпление, особено по служба, неговото наказание трябва да е по-тежко от на обикновен човек, защото той е облечен с власт. Така че и престъплението, и защитата трябва да бъдат с усилена тежест в закона".

В отговор на журналистически въпрос как ще коментира оплакванията от страна на синдиката, че "Вътрешна сигурност" извършва строги проверки на служителите в системата на МВР, премиерът Бойко Борисов каза: "За това когато да се оплакват колкото искат. Не са намерили църква, в която да се помолят. Ще ги гоня с "Вътрешна сигурност" докрай, защото това да вземат пари полицаи под всяко дърво в София или по магистралите – няма да го има. Полицаите, за да искат след това да им се вдигат заплатите, да бъдат уважавани, трябва да си изпълняват много съвестно ангажиментите. Зад всеки един полицай ще стоя лично и ще го браня. В никакъв случай няма да допусна рекет от страна на полицията върху гражданското общество".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна