Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яне Янев: При управление на Станишев е имало корупционен кръг, аналогичен на кръга „Орион”

Председателят на РЗС Яне Янев заяви, че по времето на управление на бившия премиер Сергей Станишев е имало корупционен кръг, аналогичен на кръга „Орион”. Той е бил ръководен от един от съветниците на Станишев, Карадимов, който поддържал връзки с брата на бившия премиер.
Яне Янев каза, че хората от кръга „Карадимов” са се занимавали с търговия на влияние, с натиск над определени държавни служители, с незаконно лобиране, със замени на гори и земи. Най-важният въпрос е дали Станишев не е прикрил доклади или докладни записки на ДАНС, които уличават брат му в корупционни действия, посочи Янев.

По-късно пред журналисти Сергей Станишев коментира, че обвиненията по адрес на брат му, са поредната глупост на Янев. Станишев допълни, че „Янев е превърнал парламента в цирк”.

По повод изказаната от професор Михаил Константинов хипотеза, че РЗС може да загуби депутатски мандат, ако Конституционния съд реши, че има нарушения при гласуването в Турция на изборите за 41-ви парламент, Янев каза:
Готови сме на всичко. Не един, готови сме 10 мандата да отстъпим, само и само да се въведе демократичен ред в страната и българските граждани да спрат да бъдат мамени по такъв вулгарен начин чрез фалшификации.”.
Лидерът на РЗС допълни, че експерти са установили, че партията ще получи 11 мандата, а няма да загуби 1. Ако Конституционния съд се произнесе, че не имало нарушение на изборния процес в Турция, РЗС ще сезира европейските институции, категоричен беше Янев.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени