Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

120 000 фалшиви бандероли са задържани на АМ "Тракия"

\n Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив
\n
120 000 фалшиви бандероли са задържани на АМ "Тракия". Това е станало при съвместна операция на антимафиоти от София и Пловдив, Агенция "Митници" и Пловдивската прокуратура.

Акцията е започнала след оперативен сигнал за предстояща сделка с фалшиви бандероли и само след час, около 18.30 часа вчера, на магистралата са заловени мъж на 37 години от Костенец и момиче на 22 от Сандански, в момента, в който са предавали сак, пълен с неистинските акцизни бандероли, съобщи генералният комисар на МВР Калин Георгиев.

Калин Георгиев: По разпореждане на апелативния и окръжния прокурор се предприемат незабавни допълнителни действия по разследване и в момента действията по разследване текат в град Костенец, в една дестилерия, където са намерени още бутилки, облепени с неистински бандероли.

Бандеролите не са произведени в България. За да се изчисли на каква стойност са, трябва да се определи какъв е акцизът, каза още Калин Георгиев. Досъдебното производство по случая е поверено на дознатели от сектор "Борба с организираната престъпност" в Пловдив.

Ще бъдат назначени експертизи за качеството на бандеролите, за да се установи дали са използвани за облепване на бутилките от дестилерията в Костенец, както и дали са аналогични със заловени при други акции. Двамата задържани, които до момента не са регистрирани за други престъпления, са в ареста за 72 часа.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна