Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Танов: По мое време нямаше информация Куйович да е плащал на Р. Петков

Бившият директор на службата Борба с организираната престъпност и настоящ директор на Агенция "Митници" ген. Ваньо Танов каза пред БНР, че докато той е оглавявал службата, не е имало информация Будимир Куйович да е плащал на бившия вътрешен министър Румен Петков. Танов заяви, че за него случаят "Куйович" е приключен

Куйович казваше, че си е осигурил спокойствието, като е плащал определени суми на служители от ГДБОП, посочи Танов.

В момента има дело срещу служител в Отдел „Наркотици” на МВР, допълни той.

"Част от твърденията на Куйович бяха доказани чрез оперативна работа. Казаното от него, че е ваден в определени периоди от затвора не ме изненадва, защото имаше няколко комисии, които работеха по неговия случай и българската практика е да се упражнява натиск върху дадени арестувани лица с цел по-късно те да вадят компромати срещу определени личности," обясни Ваньо Танов.

Междувременно председателят на временната анкетна парламентарна комисия по случая „Куйович” Надка Балева отрече Будимир Куйович да е бил покровителстван от висши служители на МВР, както и твърденията за корупция от страна на бившия вътрешен министър Румен Петков и ексшефа на полицията Валентин Петров. 

"Никога такива данни, посочени от Куйович, генерал Ваньо Танов не е споделял. Що се отнася до сегашните твърдения на лицето Будимир Куйович, досега нито на едно съдебно заседание той не говори за тези лица. Изведнъж преди да се постанови решението на последната, окончателна инстанция, той заявява, че е плащал. Сретен Йосич заяви, и то в съда също, че е бил подпомаган, покровителстван от тогавашния главен секретар и настоящ премиер. Може ли да му се вярва априори, че това е истина или е една просто защитна реакция," постави въпроса Балева.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени