Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оптимизмът на БФБ се запазва

Оптимизмът на БФБ продължава при оборот за деня от 5,1 млн. лева.

Най-представителният индекс SOFIX се повиши с 1,46%, като достигна до 489,76 пункта, също нагоре днес са BG40 и BGTR30 с повишения съответно от 1,27% и 1,46%. Единствено имотният индикатор BGREIT се понижава минимално.

Всички компании на официален пазар само с едно изключение повишават пазарните си нива, а изключението е Петрол АД със спад от 0,91%. Иначе книжата на Параходство Българско речно плаване АД-Русе се изтреляха с 13,14%, Стара планина холдинг АД пък е нагоре с 8,71%. Със сериозни ръстове са още книжата на Албена инвест холдинг АД, Българска роза-Севтополис АД-Казанлък, Индустриален Холдинг България АД и Химимпорт АД от 2-4%.
М+С хидравлик АД-Казанлък, като представител на неофициален пазар за пореден ден се повишава значително, като днес добавя към капитализацията си още 7,51%.

Сред малкото губещи попадат книжата на Корпорация за технологии и иновации Съединение АД със спад от 4,52% при оборот от 15 хиляди акции. Още сред губещите са Меком АД с прехвърлени над 3600 акции и спад 5,32%, както и Лесопласт АД-Троян, където понижението е 11,11%, но при само 10 изтъргувани книжа.

Момчил Бъчваров
ИП” Бул Тренд Брокеридж” ООД
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени