Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Габровски: Българските състезатели карат демотивирани

Липса на финансови средства и лошо отношение от страна на отборите демотивират българските колоездачи, категоричен бе 4-кратният победител в обиколката на България Ивайло Габровски на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

"Измъчва ме отношението на федерацията и на отбора, защото не знам дали някой ме оценява. Звъня, за да си взема възнагражденията, а те казват, че пари няма. Карах със стар
велосипет в обиколката на България, защото нямало пари за нов.

Какво значи няма пари? Аз да не би да казвам, че няма да печеля, защото нямам сили", заяви Габровски, който не пожела да назове имена в острия си коментар, а да "запали червена лампа в главите на някои хора
".

Габровски спечели за 4-и път обиколката на България, което той определи като най-големия успех в кариерата му. Според колоездач номер едно на България възнагражденията за обиколката на страната са "смешно малки". Той каза, че през 2006-а година е взел 6000 лева, които трябва да се делят с други хора. През тази година пък за победата си е получил едва 4000 лева.

"Тук става въпрос за смешни суми. Имам да взимам пари и от заплата, а това ме демотивира. В момента съм поставен на кръстопът, защото вече минавам 30-те години и ще ми бъде трудно да си намеря договор в чужбина. При добър вариант обаче ще сменя отбора", добави Габровски.

БТА
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна