Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА стартира с 1:1 срещу "Фулъм" в Лига "Европа"

© 'Снимка:   www.uefa.com'

ЦСКА - Фулъм 1:1
ЦСКА стартира с равенство 1:1 в турнира Лига "Европа". В първата си среща от група "Е" на състезанието армейците не успяха да победят пълния с резерви състав на английския "Фулъм".

Новото попълнение Мишел Платини откри за ЦСКА в 62-ата минута, а Диоманси Камара изравни три по-късно след грешка на вратаря Караджов.

През второто полувреме пък фенове на ЦСКА, намиращи се в района на секторите "А" и "Г", си спретнаха здрав бой.

Англичаните предложиха предимно игра в защита през първото полувреме и се ограничиха едва с едно прилично голово положение, дошло чак в края на частта.

Костадин Стоянов, който в този мач играеше като краен защитник, направи два много добри пробива по фланга, като в първия му опит неговите съотборници не се ориентираха правилно, а след това Смолинг изчисти топката в тъч.

В 44-ата минута Диоманси Камара подаде към Саймън Дейвис, който опита прострелно центриране, но защитата на армейците блокира удара. При добавката шутът на Джонатан Грийнинг беше спасен без проблеми от Иван Караджов.

В началото на второто полувреме ЦСКА влезе доста по-активно в мача, но освен няколко мелета пред Стокдейл, изработени положения нямаше.

Десет минути след началото на полувремето треньорът на ЦСКА Любослав Пенев пусна в игра Мишел Платини на мястото на Иван Стоянов. За Платини това стана и официален дебют с червената фланелка.

В 62-ата минута ЦСКА поведе с 1:0 с попадение на Мишел Платини. Коста Янев даде страхотен диагонален пас на Маркиньос, който свали топката с гърди на Платини. Дошлият от Черноморец нападател укроти топката и с десния ъгъл перфектно я прати до гредата на третия вратар на Фулъм.

Само три минути по-късно обаче гостите изравниха след необяснима грешка на вратаря Иван Караджов. Той излезе извън наказателното поле за да спре дълга топка, но не прецени ситуацията. Камара надбяга Иван Иванов и на празна врата прати топката в мрежата за 1:1.

Йордан Тодоров имаше шанса да се превърне за пореден път в герой за своите в 77-ото минута. От 10 метра той стреля над вратаря Стокдейл, който изби в корнер. В основата на атаката обаче беше Маркиньос, който с външен фалц подаде пас през защитата в пеналта.

"Направихме един добър мач, според мен нашият отбор бе по-добрият. Започваме с една точка, а можеше и с три. Да благодарим на момчетата и на публиката. Стана добър спектакъл," заяви старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев след мача.

В другата среща от група "Е" на Лига "Европа" швейцарският "Базел" се наложи с 2:0 (1:0) над "Рома".

Временно класиране в група Е:

1/ Базел 1 1 0 0 2:0 3 точки
2/ ЦСКА 1 0 1 0 1:1 1 точка 
    Фулъм 1 0 1 0 1:1 1
4/ Рома 1 0 0 1 0:2 0
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени