Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испания - Сърбия е финалът на европейското по баскетбол за мъже в Полша

Баскетболистите на Сърбия се класираха за финала на европейското първенство в Полша след драматична победа над Словения с 96:92 точки след продължение
Отборите на Испания и Сърбия се класирахаза последния мач на европейското първенство по баскетбол в Полша. В полуфиналите световният шампион надигра Гърция с 82:64 точки, а Сърбия отстрани Словения с 96:92 точки след продължение.

Баскетболистите на Испания не оставиха много шансове на противника си Гърция, който в 1/4 финалите победи състава на Турция след продължение и имаха комфортна преднина почти през целия мач. Звездата на "Ла фурия" Пау Гасол, който играе за "Лос Анджелис Лейкърс", вкара 18 точки, а Руди Фернандес от "Портланд Трайъл Блейзърс" добави още 14. За гърците най-резултатен бе Янис Бурусис с 11 точки.

Сърбия постигна драматичен обрат срещу Словения и успя да вземе мача в допълнителното време с 96:92 точки. Сърбите изоставаха с 10 точки на полувремето, но след това успяха да осъществят обрат и да елиминират съперника си. С най-много точки за Сърбия завърши Милош Теодосич - 32, като 8 от тях вкара в продължението. По 18 точки отбелязаха Ненад Кръстич и Коста Перович. За словенците най-резултатен бе Еразем Лорбек с 25 точки, към които добави и 10 борби. 22 точки добави братът на Еразем - Домен Лорбек.

Финалистите Испания и Сърбия ще играят за втори път помежду си на европейското първенство в Полша. Те се срещнаха в мач от група "С", като сърбите спечелиха с 66:57 точки.

Полуфинали на европейското първенство по баскетбол за мъже в Полша:
Испания - Гърция - 82:64 точки
Сърбия - Словения - 96:92 след продължение (79:79 в редовното време)
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна