Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Попов е начело след 1-вия ден на автомобилното рали "Сърбия"

Ясен Попов е начело след първия ден на автомобилното "Рали Сърбия"
Екипажът на "М-Тел Рали Тийм" Ясен Попов и Никола Попов с "Мицубиши Лансър" е начело в класирането след 1-ия ден на автомобилното рали "Сърбия" - кръг от Източно-европейския шампионат. Двамата спечелиха всичките 9 специални етапа от първия ден на надпреварата и дадоха сериозна заявка за победа в ралито.

На втората позиция, на 2 минути и 23 секунди след лидерите, е румънският екипаж Марко Темпестини и Дорим Пулпея с Пежо, а на 3-та на повече от 7 минути е друг български екип - Димитър Илиев и Янаки Янакиев от тима на "БТК-АDSL Рали Тийм" също с "Мицубиши Лансър".

От надпреварата отпадна друг от фаворитите за победата в Сърбия - екипажът  Крум Дончев и Стойко Вълчев, след като автомобилът им се запали. За щастие инцидентът се размина без особени проблеми за пилота, навигатора му и автомобила.

"Рали Сърбия" протича при доста трудни условия - проливен дъжд, мъгла и пътища, които се преминават трудно, дори и когато са сухи. От стартиралите
49 екипажа едва 28 завършиха първия ден.

Временното класиране след първия ден на "Рали Сърбия"

1. Ясен Попов и Никола Попов - "М-тел Рали Тийм" с "Мицубиши Лансър"
2. Марко Темпестини и Дорим Пулпея (Румъния) с "Пежо 207" - на 2 минути и 3. Димитър Илиев и Янаки Янакиев - "БТК-ADSL Рали Тийм" с "Мицубиши
Лансър" - на 7 минути и 27 секунди
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна