Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Караньотов:" Отборите не са слаби, просто тази година ние сме по-добри"

През 2008 Росен Тончев, Александър Георгие и Алеш Хлад /на снимката/ спечели бронз на световната купа на нациите. Тази година в тима вместо Хлад вече е талантливия Ангел Караньотов
За втора поредна година пистата "Долна Митрополия" ще бъде домакин на най-голямото състезание в дисиплината супермото - световната купа на нациите. До сега заявка за участие в надпреварата са подали 20 отбора.

Волфганг Сръб - председател на комисия мотокрос към Международната федерация по мотоциклетизъм: " Състезанието, което ще се проведе събота и неделя е без съмнение едно от най-важните супермото състезания в света. Ние ов международната федерация го очакваме с голямо нетърпение. Купите на нациите, като състезания са винаги нещо много специално. състезателите, които цяла година се боярт един срещу друг, сега се събират заедно и карат в един отбор и карат с голяма чест и гордост за цметовете на своя флаг и за своята нация. Всъщнсот това едно от нещата, който прави това състезание толкова специално. Ние сме много щастливи, че това състезание отново ще бъде организирано в Плевен, на най-добрата писта за сепурмото в целия свят и това в това няма съмнение. Имаме много добро колиество заявки, най-големия брой заявки в историята на този спорт и аз съм убеден, че България ще покаже най-доброто супермото в света тази събота и неделя."

До сега два пъти носител на купата на нациите през 2006 и 2008 е тима на Италия и един път този на Франция -2007.

През 2008 година нашият отбор в състава Росен Тончев, Александър Георгиев и Алеш Хлад извоюваха бронзов медал.

Тази година по правото на домикини ще участваме с два отбора. Първият е Росен Тончев, Александър Георгиев и Ангел Караньотов, а втория, който ще кара извън класирането е - Иван Стефанов, Тодор Тотев и Драгомир Добрев. 

Росен Тончев:"Контузии се надявам, че нямаме и тримата. Ще дадем всичко от себе си. Ако си направиме карането, което сме го правили като времена и това, което сме карали на шампионатите, мисля, че ще сме напред доста.

Александър Георгиев: "Съставът ни е в още по-добра форма от миналата година, защото Ангел Караньотов  е в по- добра форма отколкото Алеш Хлад миналата година. Аз физически и психически съм добре, надявам се да няма грешки от моя страна, всичко е ок.


Ангел Караньотов:" При мене всичко е екстра, само да не вали дъжд, защото аз на дъжд съм много атрактивен, от към гледна точка по нападанията, миналата седмица направих едно падане. Бяхме със Сашко и Роската на тренировка. Общо взето мисля, че ще се представиме добре.

Няма ги французите и англичаните, тази година при това положение кои ще са ви основните ви конкуренти. Може би италианците?  

Росен Тончев:"Италия и Финландия, и Испания, и Ирландия са също доста силни страни, които карат на световно, мисля, че в никакъв случай ще са по-слаби от миналата година, даже като гледам на ентрилиста /?/ има доста повече заявки като отбори, отколкото миналата година.

Александър Георгиев: "Нито един отбор от тези, които са в заявките не са за подценяване."

Ангел Караньотов:" Отборите в никакъв случай не са по-слаби от миналата година, по-скоро мисля, че ние сме по-добри, защото сме провели доста стартове на тази писта тази година, дори и аз, Сашко, Роската направихме страхотни времена, дори и от световна класа. Имаме шанс, мисля, че имаме шанс."

Входът за състезанието ще е свободен. Квалификационните състезания са в събота от 15.00 часа, а старта в неделя е от 13.00 часа.






Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна