Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Байерн" Мюнхен и "Ювентус" не успяха да се победят, "Манчестър" Юнайтед обърна "Волфсбург"

Димитър Бербатов получи най-висока оценка от играчите на "Манчестър" Юнайтед при победата над "Волфсбург" с 2:1, а Кристиано Роналдо и Кака (на снимката долу) донесоха поредната победа на "Реал" МадридСнимки: AP,Getty Images
Отборите на "Байерн" Мюнхен и "Ювентус" не успяха да се победят в един от най-интересните двубои от поредния кръг на Шампионската лига на Европа по футбол. И двата отбора имаха шансове да вкарата, но в крайна сметка завършиха 0:0 на "Алианц Арена" в Мюнхен.
"Ювентус" продължава да бъде е без победа след първите две срещи от груповата фаза и ще трябва да гони задължителен успех срещу израелския "Макаби" Хайфа, за да запази шансове да се класира за следващата фаза.
В другата среща от група "А" "Бордо" успя да измъкне 3-те точки като домакин на "Макаби" Хайфа след 1:0. Единствения гол отбеляза Сиани 7 минути преди края на двубоя.
"Байерн" и "Бордо" имат по 4 точки, "Ювентус" е с 2, а "Макаби" Хайфа все още без точка в групата.

Финалистът от Шампионската лига тази година "Манчестър" Юнайтед показа характер и успя да обърне резултата до 2:1 срещу шампиона на Германия
"Волфсбург" в среща от група "В". Димитър Бербатов не започна сред титулярите, но се появи в игра още в 20-та минута, като замени Майкъл Оуен.
След нулево първо полувреме до гол първи стигнаха гостите - Един Дзеко вкара с глава в 56-та минута. 3 минути по-късно обаче Райн Гигс изравни след рикошет от пряк свободен удар, а победата на англичаните донесе Майкъл Карик с попадение 12 минути преди края на двубоя.
В другия двубой от група "В" "ЦСКА" Москва надигра като домакин турския "Бешикташ" с 2:1. За руския тим се разписаха Дзагоев в 7-та и Красич в 61-та минута, а почетния гол за "Бешикташ" вкара Екрем Даш в последната минута.
"Манчестър" Юнайтед е начело в класирането с 6 точки, "Волфсбург" и "ЦСКА" Москва имат по 3, а "Бешикташ" е без точка.

Швейцарският "Цюрих" поднесе изненадата във втория кръг на групите, след като победи като гост "Милан" с 1:0 на "Сан Сиро". Хану Тийенен вкара гола още в 10-та минута, а "росонерите" така и не успяха да намерят път към вратата на швейцарците до края на мача. С пропуски се отличиха Филипо Индзаги и Алешандре Пато.
Испанският "Реал" Мадрид записа втората си поредна разгромна победа в Лигата, като този път "Белия балет" надигра като домакин френския
"Олимпик" Марсилия с 3:0. И 3-те гола паднаха след почивката, в рамките на 6 минути. Кристиано Роналдо вкара в 58-та, 3 минути по-късно от дузпа се разписа Кака, а Кристиано Роналдо вкара втория си гол в 64-та минута.
Испанците са с пълен актив от 6 точки, по 3 имат "Милан" и "Цюрих", а "Олимпик" е без успех до момента.

"Челси" не допусна изненада при гостуването си на кипърския "Апоел" Никозия и спечели с 1:0 в среща от група "D". Гола за лондончани вкара Никола Анелка още в 10-та минута.
"Порто" трябваше да чака цели 75 минути, за да разпечата вратата на испанския "Атлетико" Мадрид в другата среща от групата. Играчите на Жезуалдо Ферейра се скъсаха да пропускат, преди Фалкао да вкара след триково изпълнение с пета. 8 минути преди края на мача се разписа и Роландо, с което осигури успеха на "Драконите".
След срещите от 2-ия кръг "Челси" има 6 точки, "Порто" е с 3, а "Апоел" и "Атлетико" имат по 1.

Резултати от групите в Шампионската лига на Европа по футбол:
Група "А":
"Байерн" Мюнхен - "Ювентус" - 0:0
"Бордо" - "Макаби" Хайфа - 1:0
Група "В":
"Манчестър" Юнайтед - "Волфсбург" - 2:1
"ЦСКА" Москва - "Бешикташ" - 2:1
Група "С":
"Милан" - "Цюрих" - 0:1
"Реал" Мадрид - "Олимпик" Марсилия - 3:0
Група "D":
"Апоел" Никозия - "Челси" - 0:1
"Порто" - "Атлетико" Мадрид - 2:0
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени