Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето


 
ВРЕМЕТО В БЪЛГАРИЯ НА 22.10.2009, четвъртък                  
 
Настъпва затопляне.
През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури в сутрешните часове в по-голямата част от страната ще са от 0 до 5°, по Черноморието до 8-10°.
Макар и с намалена видимост в предобедните часове на места из низините, времето през деня ще бъде предимно слънчево. Ще се появи слаб, в крайните източни райони до умерен югоизточен вятър. Дневните температури ще се повишат с 3 до 5° достигайки до 18-23°, в София около 18°, но в местата с по-трайни мъгли ще останат около 15°.

 
 
ВРЕМЕТО В ЕВРОПА НА 22.10.2009, четвъртък                    
 
Атлантически циклон е причина за облачното и дъждовно време във Великобритания, Западна Франция, Бенелюкс и западните райони от Германия. Над Пиренейския п-в ще е облачно и дъждовно, но от запад валежите постепенно ще спират. Над Западното и Централно Средиземноморие и в Италия ще е облачно и дъждовно, на места с гръмотевици. Дъжд ще вали и на места в Чехия и Австрия, както и в западната част от Европейска Русия. Над по-голямата част от Украйна и югоизточните райони от Европейска Русия ще е предимно слънчево, в сутрешните часове в низините и около водните басейни - с мъгли или ниска облачност.
Над източната половина от Балканите ще е предимно слънчево, в сутрешните часове в низините и около водните басейни - с мъгли . Над западните райони ще се заоблачи и ще завали дъжд, по Адриатическото крайбрежие – с гръмотевици.
 
 
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО НА 23.10.2009 и 24.10.2009                
 
В петък облачността ще е разкъсана, над югозападните райони предимно значителна и на отделни места там е възможно слабо и за кратко да превали. В Източна България и на места северно от планините ще се усили вятърът от юг и югоизток и температурите там ще достигнат 25-27°. В събота ще има променлива облачност, по-често значителна, на места отново е възможно да превали. Все още ще е топло, но дневните температури слабо ще се понижат.
  
  
  

По публикацията работиха: Орлин Лазаров, Марияна Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени