Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионска лига: Нощта на изненадите

Нощта на изненадите - така може да се определи вечерта на 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига на Европа по футбол. Победителят в Лигата миналата година "Барселона" загуби като домакин от руския "Рубин", а румънският "Унирея" надигра с 4:1 като гост шотландския "Глазгоу Рейнджърс". "Интер" не успя да победи "Динамо" Киев, а "Ливърпул" допусна нова загуба в турнира - този път с 1:2 от френския "Олимпик Лион".

Група "Е":

Италианският "Фиорентина" победи унгарския "Дебрецен" с 4:3 като гост, като "виолетовите" решиха всичко в своя полза още до 37-та минута. Цвиткович вкара за "Дебрецен" още във 2-та минута, но играчите на "Фиорентина" стигнаха до обрат и до 30-та минута водеха с 3:1, след 2 гола на Адриан Муту и един на Алберто Джилардино. Рудолф направи 2:3 в 28-та минута, но Сантана вкара 4-ти гол за "виолетовите" само 9 по-късно. През второто полувреме играчите на "Дебрецен" вкараха нов гол, дело на Кулибари в 88-та минута, с който той оформи крайното 3:4.
Отборът на "Ливърпул" записа втора поредна загуба в Шампионската лига този сезон. Снощи "червените" отстъпиха с 1:2 пред френския "Олимпик Лион" и ще трябва да се борят доста за класирането си за фазата на елиминациите. "Ливърпул" поведе с гол на Юси Бенаюн 4 минути преди почивката, но французите обърнаха мача в последните 20 минути - първо Гоналон изравни резултата в 72-та минута, а Делгадо донесе победата на "Олимпик Лион" в 90-ата.

Резултати от 3-ия кръг в група "Е":
"Дебрецен" - "Фиорентина" - 3:4 и "Ливърпул" - "Олимпик Лион" - 1:2

Група "F":

Изненадваща загуба записа победителят в Шампионската лига през миналия сезон "Барселона". Каталунците загубиха с 1:2 като домакин от руския "Рубин" и също за момента не са сигурни на 100% за следващата фаза. Рязанцев изведе гостите от Казан напред в резултата още във 2-та минута, а Златан Ибрахимович изравни в 48-та. Карадениз донесе 3-те точки за своя тим с попадението си в 73-та минута. "Интер" също не успя да вземе 3-те точки в мача си срещу украинския "Динамо" Киев. Нещо повече - "нерадзурите" на два пъти бяха догонващи в резултата за крайното 2:2 в Милано. Микалик вкара за "Динамо" в 5-та минута, а Станкович изравни половин час по-късно. Лусио си вкара автогол в 40-ата и отново даде аванс за украинците, а Валтер Самуел изравни в 47-та, като оформи крайното 2:2.

Резултати от 3-ия кръг в група "F":
"Барселона" - "Рубин" - 1:2 и "Интер" - "Динамо" Киев - 2:2

Група "G":

Румънският шампион "Униреа" Урзичени записа първия си успех в Шампионската лига, като се подигра на шотландския първенец "Глазгоу" Рейнджърс - 4:1 като гост. Вилана отбеляза в собствената си врата и даде аванс на домакините още във 2-та минута, но половин час по-късно съотборникът му Биласко изравни. През втората част домакините си вкараха 2 автогола, дело на Лаферти и МакКълък, а Бранди вкара за крайното 4:1 в 65-та.
Германският "Щутгарт" записа нова загуба в Лигата - този път като домакин на испанския "Севиля" с 1:3. Себастиан Скилачи вкара 2 гола за испанците 23-та и 72-та минута, а Хесус Навас се разписа в 55-та. Елсон вкара почетното попадение за своя тим в 69-та минута. Победата е трета поредна за испанския състав, който е убедителен лидер в класирането, а Щутгарт е на 3-о място с две точки от 3 изиграни срещи.

Резултати от 3-ия кръг в група "G":
"Глазгоу" Рейнджърс - "Униреа" Урзичени - 1:4 и "Щутгарт" - "Севиля" - 1:3

Група "H":

Холандският шампион "АЗ Алкмаар" спасиха точката като домакини на английския "Арсенал" в края на добавеното време в двубоя между двата тима, завършил 1:1. Сеск Фабрегас вкара за "артилеристите" в средата на първото полувреме, а Мендеш изравни в 3-та минута на добавеното време на двубоя., който реализира в 36-ата минута, но стигнах до равенството в 93-ата минута чрез попадение на Мендеш.

Гръцкият "Олимпиакос" взе втората си победа в Шампионската  лига този сезон след 2:1 като домакин на белгийския "Стандарт" Лиеж. Митроглу вкара за "червено-белите" 2 минути преди почивката, а 20 минути преди края на мача Де Камарго изравни резултата. Победата донесе Столитидис с попадението си в последната минута на двубоя.

Резултати от 3-ия кръг на група "H":
"АЗ Алкмаар" - "Арсенал" - 1:1 и "Олимпиакос" - "Стандарт" Лиеж - 2:1

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна