Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предплатените SIM карти трябва да бъдат регистрирани до края на годината

До края на годината клиентите на предплатената услуга на мобилните оператори трябва да регистрират SIM картите си. Това става в магазините от търговската мрежа на операторите или на официалните им партньори.
Напомнянето от трите мобилни оператори е по повод зачестилите измами, при които неизвестни лица предлагат услугата по домове срещу такса.

Услугата по регистрацията на SIM картите е безплатна и се предлага само на място, в магазините на операторите или на техните партньори. Там се представя документ за самоличност или нотариално заверено пълномощно. Мобилните оператори нямат представители, които да предлагат услугата по домовете и всички, които се представят за такива, злоупотребяват с цел измама, предупреждават от пресцентърите на трите мобилни оператора. Потребителите не трябва да предоставят личните си данни на такива лица или да заплащат каквато и да била сума за регистрацията на предплатените карти. Срокът за регистрацията изтича до края на годината и изходящите повиквания от всяка карта, която не бъде регистрирана, ще бъдат прекратени.

По публикацията работи: Наталия Ганчовска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени