Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново спад на БФБ

 

Отново спад на Българският фондов пазар при оборот от близо 1,5 млн. лева, като повече от половината от него бе реализиран извън регулиран пазар. SOFIX затвори на 455,5 пункта след, като се смъкна с 1,27%. BG40 също загуби 1,09%, а BGTR30 се понижи с 0,39%. Единствено имотният индикатор BGREIT поскъпна с 0,38%.

Няколко компании търгувани на официален пазар загубиха значителна част от пазарните си цени. Това бяха Българска роза Севтополис АД и Параходство Българско речно плаване АД с понижения от над 4% при ниски обеми и при двете компании.

Индустриален холдинг България АД, Централна кооперативна банка АД, Първа инвестиционна банка АД и Холдинг пътища АД понижиха котировките си с 1-3%.

На този пазарен сегмент не липсваха и поскъпващи дружества в лицето най-вече на Спарки Елтос АД с дневен ръст от 4,4%, докато Албена инвест холдинг АД, Синергон холдинг АД, Доверие обединен холдинг АД и Катекс АД са нагоре минимално, и с това се затваря кръгът на поскъпващите компании от този пазарен сегмент.

По публикацията работи: Момчил Бъчваров; ИП” Бул Тренд Брокеридж”ООД
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени