Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" с пълен състав за мача с "Ред Бул" Залцбург

 

Спортно-техническият директор на "Левски" Георги Иванов, който изпълнява и функциите на временен наставник на тима, ще може да разчита на всички футболисти за мача срещу "Ред Бул" Залцбург от 4-ия кръг на група "G" на Лига Европа. Двубоят е на 5-ти ноември, четвъртък от 22,05 часа на стадион "Георги Аспарухов". От групата със сигурност ще отпаднат само трайно контузените Владимир Гаджев и Елин Топузаков.

Иванов проведе закрито тактическо занимание на официалния терен на стадион "Георги Аспарухов", в което всички играчи се включиха на пълни обороти. Шакиб Бензукан, който имаше мускулно разтежение, и Лусио Вагнер, който се оплакваше от контузия в прасеца, се подготвяха на пълни обороти и ще са на линия за мача в четвъртък. Георги Иванов няма да може да разчита и на Димитър Телкийски, които няма картотека за европейските турнири.Левскарите ще имат занимание утре от 11,00 часа, след което ще бъде определена и групата за двубоя.

Ръководството на "Левски" ще информира Вячеслав Грозни до края на месеца дали той ще поеме отбора. Това стана ясно след срещата между украинския специалист и спортния директор на "сините". Грозни, който е един от кандидатите за поста старши треньор на Левски заедно със Станимир Стоилов и Димитър Димитров, пристигна в България в края на миналата седмица на гости на мениджъра си Мирчо Димитров и си замина днес.

Отборът на "Ред Бул" Залцбург ще пристигне с два чартърни полета утре в 12,45 часа на терминал 1 на летище "София". Първият чартър ще бъде с футболистите, спортно-техническото и клубното ръководство, а с втория чартър ще пристигнат фенове на отбора. Старши треньорът на гостите Хууб Стевенс ще изведе отбора си на открита тренировка на стадион "Георги Аспарухов" в 19,00 часа същия ден.

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна