Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" отново не успя да победи руския "Казан"

 

Европейският клубен шампион "Барселона" отново не успя да победи руския "Рубин" и двата отбора завършиха наравно - 0:0 в среща от 4-ия кръг на група "F" на Шампионската лига, играна в Казан. Преди две седмици руснаците спечелиха с 2:1 на "Камп Ноу".

"Барса" можеше да реши мача още през първото полувреме, след като в 3-та минута Златан Ибрахимович беше изведен на голова позиция от Андрес Иниеста, но ударът на шведския национал срещна страничната греда. Преди почивката Иниеста, Лионел Меси и отново Ибрахимович пропуснаха да дадат преднина на каталунците, а домакините от "Казан" отправиха само един удар към вратата на европейския клубен шампион.

През втората част "Барселона" вдигна темпото и успя да създаде нови голови положения пред вратата на Рубин. Пропуски отново направиха Андрес Иниеста и Шави. Едва в края на срещата домакините от Казан също създадоха две чисти положения, но Александър Мукаров и Александър Рязанцев не успяха да преодолеят вратаря на гостите Виктор Валдес.

В другата среща от група "F" италианският "Интер" записа победа с 2:1 при гостуването си на украинския "Динамо" Киев. "Нерадзурите" обърнаха резултата в своя полза в рамките на последните 3 минути. Домакините водеха врезултата до 87-та минута след попадението на Андрий Шевченко, но головете на Милито в 87-та и на Уесли Снайдер в 90-та, донесоха успеха на италианците.

В срещи от група "Е" "Фиорентина" разгроми унгарския "Дебрецен" с 5:2, а "Лион" и "Ливърпул" завършиха наравно - 1:1. Италианците и унгарците си вкараха нови 7 гола, както и в мача между двата тима преди 2 седмици. За "виолетовите" се разписаха Муту, Дайнели, Монтоливо, Маркиони и Джилардино, а за гостите - Рудолф и Кулибали.

Английският "Ливърпул" се отдалечи още повече от следващата фаза в Шампионската лига, след като записа равенство 1:1 при гостуването си на френския "Олимпик" Лион – 1:1. 6 минути преди края на двубоя Райън Бабел вкара за англичаните, но в последната минута Лисандро Лопес спаси точката за "Олимпик" Лион.

Без победител завършиха и двете срещи от група "G" - румънският "Унирея" Урзичени измъкна домакинско равенство от шотландския "Глазгоу Рейнджърс" - 1:1. МакКълох изведе шотландците напред в резултата в 79-та минута, но десет по-късно Онофрас изравни.

"Щутгарт" също взе точка при гостуването си на лидера "Севиля", завършвайки 1:1. Хесус Навас изведе домакините напред, но Кузманович изравни 10 минути преди края на срещата.

Английският "Арсенал" почти си осигури класиране за следващата фаза след домакински успех с 4:1 срещу холандския "АЗ Алкмаар" в среща от група "Н". Сеск Фабрегас и Сами Насри вкараха за "артилеристите" през първата част, а Диаби и отново Фабрегас се разписаха през втората част, преди да се стигне до почетното попадение на холандците, дело на Ленс.

Белгийският "Стандарт" Лиеж се върна в борбата за 2-то място в групата след домакински успех срещу гръцкия "Олимпиакос" с 2:0. "Стандарт" реши мача с попаденията на Мбокани в 30-та и на Йованович в 90-та минута.

 

Резултати от 4-ия кръг в Шампионската лига на Европа по футбол:

Група "Е":

"Фиорентина" - "Дебрецен" - 5:2 и "Олимпик" Лион - "Ливърпул" - 1:1

Класиране:
1. "Олимпик" Лион - 10 точки
2. "Фиорентина" - 9
3. "Ливърпул" - 4
4. "Дебрецен" - 0

Група "F":

"Рубин" Казан - "Барселона" - 0:0 и "Динамо" Киев - "Интер" Милано - 1:2

Класиране:
1. "Интер" - 6 точки
2. "Рубин" Казан - 5
3. "Барселона" - 5
4. "Динамо" Киев - 4

Група "G":

"Севиля" - "Щутгарт" - 1:1 и "Унирея" - "Глазгоу Рейнджърс" - 1:1

Класиране:
1. "Севиля" - 10 точки
2. "Унирея" Урзичени - 5
3. "Щутгарт" - 3
4. "Глазгоу Рейнджърс" - 2

Група "Н":

"Арсенал" - "АЗ Алкмаар" - 4:1 и "Стандарт" Лиеж - "Олимпиакос" - 2:0

Класиране:
1. "Арсенал" - 10 точки
2. "Олимпиакос" - 6
3. "Стандарт" Лиеж - 4
4. "АЗ Алкмаар" - 2

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени