Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" излъга "Атлетико" в дербито на Мадрид

 

Отборът на "Реал" надигра с 3:2 като гост съгражданите си от "Атлетико" в "Битката за Мадрид" внай-интересната среща от поредния кръг в испанската Примера дивизион. "Белият балет" си осигури комфортна преднина от 3 гола до 80-та минута, като точни бяха Кака в 5-та, Марсело в 25-та и Гонсало Игуаин в 64-та минути.

Головете на Диего Форлан и Серхио Агуеро в рамките само на 2 минути - 79-та и 81-та върнаха "Дюшекчиите" в мача, но "Реал" удържа победата, въпреки че довърши мача с 10 души след червения картон на Серхио Рамос. Треньорите на двата тима бяха подготвили изненади - на пейката за "Атлетико" остана звездата на тима Серхио Агуеро, а капитанът на "Реал" Раул Гонсалес също не започна като титуляр в мача.

Още в 5-та минута "Реал" стигна до 1-ия си гол в мача - Клебер Сантана загуби топката пред наказателното поле, Кака овладя и стреля точно от границата на наказателното поле. В 25-та минута "Ел Галактико" стигна до втори гол - Марсело проби отдясно на наказателното поле и с точен диагонален удар зарадва за втори път феновете на "Реал". Отново разсеяна игра в защита на "Атлетико" - на Луис Переа в 64-та минута позволи на Гонсало Игуаин да вкара за 3:0 - аржентинецът му отне топката и намери неподготвен вратаря. Няколко секунди по-късно Серхио Рамос спъна откъсващия се Агуеро и получи директен червен картон. Все пак "Дюшекчиите" се възползваха по най-добрия начин от численото неравенство - в 79-а минута Томаш Уйфалуши намери в наказателното поле Диего Форлан, който не сбърка отблизо. Само 2 минути по-късно "Атлетико" вкара втория си гол в мача - Клебер намери Агуеро, аржентинецът преодоля защитата на "Реал" и с точен удар по земята направи 2:3. Драмата настъпи в добавеното време на двубоя, когато Икер Касияс изби с крак изстрел на Агуеро и спаси 3-те точки за своя тим.

Лидерът "Барселона" не допусна изненада и взе трудна победа като домакин на "Майорка" с 4:2. В герой за каталунците се превърна нападателят Педро, който реализира 2 гола в 13-та и 40-та минута, като изкара на терена близо 50 минути. Тиери Анри в 43-та и Лео Меси от дузпа в 87-та вкараха другите две попадения за "Барса". За "Майорка" точни бяха Нунес в 20-та и Кейта в 90-та минута. Треньорът на "Барселона" Хосеп Гуардиола остави извън титулярния състав Лео Меси, Шави Ернандес и Андрес Иниеста, като шанс за изява получиха Педро, Сержи Бускетс Бургос и Тиери Анри. Златан Ибрахимович получи тежка контузия 3 минути пред края на мача, която ще го извади от игра за около седмица.

В другите две завършили срещи от кръга "Тенерифе" и "Малага" завършиха 2:2, а "Ла Коруня" взе ценен успех с 2:0 като гост на "Хетафе". Играчите на "Тенерифе" пропиляха аванс от 2 гола - в 18-та минута Мартинес изведе домакините напред в резултата, а само 9 минути по-късно Алфаро удвои. "Малага" взе точката след попадения на Единьо в 29-та и на Хави Лопес в 78-та минути. "Депортиво" Ла Коруня спечели гостуването си на "Хетафе" с 2:0, въпреки че доигра мача с двама души по-малко. Гостите поведоха още в 14-та минута след попадение на Миста, но само 13 по-късно Рики бе изгонен от игра за втори жълт картон. Въпреки това гостите стигнаха до втори гол в 60-та минута, когато се разписа Луис Фелипе. 20 минути преди края на мача "Депортиво" остана с 9 души на терена, след като Серхио Гонзалес също получи втори жълт картон.

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени