Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плах ръст в цените на БФБ

 

С плах оптимизъм и ръст в цените на повечето дружества приключи сесията на БФБ. Най-старият и представителен индекс SOFIX повиши пазарната си капитализация с 0,62%. С повишения бяха още BG40 и BGTR30 възлизащи съответно на 0,52% и 0,43%, като само имотният индикатор BGREIT се понижи с 0,35%.

Оборотът достигна до 3,7 млн. лева, като малко над 700 хиляди лева бе реализиран от сделки сключени извън регулиран пазар.

Холдинг пътища АД бе компанията с най-голямо повишение на капитализацията си от търгуваните на официален пазар с ръст от 4,98% и прехвърлени 10303 акции. С ръстове от този пазарен сегмент се отличиха още Албена инвест холдинг АД с дневно повишение от 2,28%, а книжата на Първа инвестиционна банка АД и Оловно цинков комлекс АД добавиха съответно по 1,97% и 1,67%.

Лидер сред поскъпващите компании въобще бяха книжата на Слънце Стара Загора-Табак АД с повишение от почти 60%, като това бе дружеството реализирало и най-голям оборот с прехвърлените 272 хиляди акции на стойност от малко над 2 млн. лева.

По публикацията работиха: Момчил Бъчваров, ИП” Бул Тренд Брокеридж”ООД
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!