Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осигурени са 50 млн. евро по програма "Регионално развитие" за подобряване на транспортната обезпеченост на Русе

Русе е един от шестте града в България, който ще получи 50 млн. евро през оперативната програма „Регионално развитие”, за да разработи концепция за развитие на градския транспорт, съобщи министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Той подчерта, че най-важното е да се представят качествени проекти.

Министър Росен Плевнелиев постави срок за завършване на продължилата твърде дълго реконструкция на пътя Русе-Бяла.
Росен Плевнелиев: Ангажиментът, който ние поемаме като министерство и правителство, е да форсираме изпълнението на съпътстващата инфраструктура около два километра в посока Русе и около 200 метра, които липсват в посока Бяла. Мостът сам по себе си е почти готов, там не трябва почти нищо да се прави, освен обработка на някои фуги. До октомври догодина трябва да отворим във всички посоки.

Министър Плевнелиев съобщи в Русе, че до две седмици ще завършат преговорите с Европейската банка за развитие, за да започне през следващата седмица проектиране на двулентови пътища от Русе до Шумен и до Велико Търново.

Правителството работи за намаляване на таксата за преминаване на Дунав мост, каза той и се ангажира да съдейства за предпроектиране на западния вход към Дунав мост. Условията там трябва да са съобразени с изискванията на Шенген, където България ще влезе през 2011 година.

Министърът на регионалното развитие направи първа копка на логистичен център, една инвестиция за над 12 млн. евро в Русе.

По публикацията работи: Наташа Димитрова - кор. на БНР в Русе
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени