Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнаха обвинения на 31-годишен мъж за двете залети с основа студентки в Благоевград

Районната прокуратура в Благоевград повдигна обвинение срещу 31-годишния Венцислав Добрев за поръчителство на заливането с натриева основа на двете студентки Христина Колджиева и Мария Коемджиева. Инцидентът стана в нощта на 24-ти срещу 15-ти ноември.

Прокурор Ивайло Филипов е постановил 72-часов арест за Добрев и ще внесе искане до съда той да получи мярка за неотклонение „постоянно задържане под стража”.

Двете жени, които са от град Гоце Делчев, бяха залети в лицата с изгарящата течност малко след полунощ на 25 ноември пред квартирата им в Благоевград.

Христина Колджиева е с по-тежки поражения по очите и лицето и е на лечение в Университетска болница в София. Според лекуващите лекари, тя ще бъде подложена на хирургически интервенции, но остава рискът едното око да не се възстанови напълно.

Нейната съквартирантка Мария Коемджиева е в Благоевградската болница и е в добро състояние, заяви завеждащият очно отделение д-р Лилян Попов.

Преди месец Христина е подала жалба в полицията срещу Венцислав Добрев. В нея тя е поискала той да престане да я тормози и заплашва.

Все още не са арестувани други двама мъже, които имат отношение към престъплението и които вчера бяха обявени за издирване от полицията.

По публикацията работи: Страшимир Марчев - кор. на БНР в Благоевград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна