Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдийската комисия на БФС защити Николай Йорданов

 

Съдийската комисия на Българския футболен съюз даде пресконференция, която бе посветена на отложения мач от 3-ия кръг на "А" футболната ни група между "Левски" и "Литекс" /2:2/, който бе игран в сряда, 25-ти ноември.

Председателят на Комисията Димо Момиров заяви още в началото на брифинга, че пресконференцията не е за оправдание след декларацията на "Левски". Момиров коментира още, че съдията на мача Николай Йорданов си е позволил превантивен контрол, като е направи устни забележки и на моменти вместо червен картон е показвал жълт.

На журналистите бе показан 15-минутен запис със спорните положения на мача "Левски" - "Литекс", които бяха коментирани от Момиров и от заместник-председателя на Съдийската комисия Костадин Гергинов. Гергинов, който бе съдийски наблюдател на мача, сподели, че съдията Николай Йорданов му е казал: "Това е буре с барут със запален фитил на път да избухне ...".

По повод червения картон на нападателя на "Левски" Еньо Кръстовчев Димо Момиров каза, че още първото нарушение на футболиста е направо за червен картон, а не за жълт. При второто негово нарушение - скок директно със сгънат лакът в главата на съперника, е трябвало да получи директен червен картон.

От съдийската комисия съобщиха, че Николай Йорданов има оценка 7,9 за ръководството на срещата "Левски - Литекс".

На въпрос на журналист към Димо Момиров дали съдията Антон Генов има имот край Несебър с идеята, че това е доказателство за корупция на водача в българската съдийска ранглиста, Момиров потвърди, че топреферът ни притежава  
имот край Несебър.

По публикацията работи: Борислав Нинов;Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна