Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Без ГЕРБ във властта България щеше да лети по нанадолнището на кризата

Премиерът Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

"Жертвах партията да влезе на власт в най-тежката световна икономическа криза, без това правителство България щеше да е в тежка политическа и финансова криза със спрени фондове, щяхме стремително да летим по нанадолнището на кризата", това каза премиерът Бойко Борисов пред "Хоризонт".

По думите му: "ГЕРБ направи жертва в полза на държавата - спази предизборните си обещания и направи правителство, можехме да се измъкнем и в условията на криза да не правим правителство".

"Не може до вчера да имаш ресор "потребители" и сега когато ти дават по-важен ресор, да кажеш, че това е шамар" - така Бойко Борисов коментира оценките на БСП за предложения ресор за българския еврокомисар. "Толкова много се опитват да й навредят в Брюксел, приказката за българския казан и ада е абсолютно вярна", допълни Борисов.  

"20 години обясняваме, че все нещо ни пречи в правосъдната система. Законите са направени по такъв начин, че прокуратурата и МВР винаги да са с една крачка назад, разболяват се адвокати, престъпници, свидетели... Искаме нещо да променим, затова е съпротивата" - такава е оценката на премиера за някои от оспорваните промени в наказателното законодателство.

Бойко Борисов каза още, че съжалява, "че царят не е в политиката с неговата мъдрост".  Борисов подчерта: "Ако можеше малко да се вслушваме в думите му, включително и аз рабзира се, защото на моменти аз също реагирам не по най-политическия и най-дипломатичния начин, но ако всички си вземем поука, би било добре".

/Я.Б./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени