Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руската рок легенда Машина Времени пристига в България

Пионерите на съветската рок музика Машина Времени идват за първи път в България. През 2009 г., легендарната група чества 40 години на сцена с мащабно юбилейно турне в Русия и зад граница, което ще продължи и през следващата година.За първи път, през цялата музикална кариера на групата, България ще бъде включена с дата за концерт в София - 10 март 2010 г., зала 1 на НДК.

Първоначално, музикантите от Машина Времени планират юбилейния тур да включва 40 концерта в най-големите градове на Русия.Но когато новината за предстоящия тур на легендите се разчува, светкавично започват да валят покани за гостувания от цял свят. Групата решава - първия етап от турнето да стартира в края на март 2009 г., и да премине през Русия и близките страни Украйна, Беларус, Казахстан, Прибалтика.Той ще завърши след броени дни в Москва, на 11-ти декември, с промоция на новия албум на Машина Времени «Машины не парковать».Втория тур, включващ и концерта в София на 10 март, ще стартира в началото на 2010 г.

Основателят на Машина Времени Андрей Макаревич по повод юбилея на групата: “Казват, че 40 год. не трябва да се празнуват.Ние не сме се и събирали.Но по-късно размислихме – всички сме зрели хора, защо да се боим от някакви глупави поверия?В края на краищата беше решено: през 2009-та, Машина Времени ще чества своя юбилей, а песните, които ще представим, ще бъдат избрани от самите фенове.”
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени