Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пенчо Попов: До Коледа пари за заплати и за аванса в БДЖ ще има

До Коледа работещите в железниците ще получат дължимите в края на ноември заплати за октомври. Това съобщи за предаването „Неделя 150” изпълнителният директор на БДЖ Пенчо Попов. Между Коледа и Нова година ще бъде изплатен авансът за декември, допълни директорът на БДЖ

Пенчо Попов: Работниците и служителите на БДЖ трябва да бъдат спокойни, защото, тъй като, независимо от закъснението, което се появи още преди четири-пет месеца с три седмици, то няма да бъде продължено. Октомврийската заплата, която се дължи към края на ноември ще бъде платена преди коледните празници, а между Коледа и Нова година ще изплатим декемврийския аванс. Пари за заплати и за аванса ще има. Но това закъснение, което е с три седмици, просто няма как да се компенсира.

Във връзка със съкращенията в системата на БДЖ Попов каза: И в момента текат тези съкращения. Основно намеренията ни са предимно от администрацията съкращения.

За празниците ще бъдат пуснати допълнително нови вагони, които да могат да поемат увеличения брой пътници, съобщи още изпълнителният директор на БДЖ.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени