Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берлускони ще остане в болница още 36 часа

 

Италианският премиер Силвио Берлускони ще остане в болницата още 36 часа. Това реши лекарският екип, заради главоболието и загубената кръв вследствие телесните увреждания - счупена носна преграда, 2 разбити зъба и разкъсване на устните, за които се наложила хирургическа намеса. 

Нападателят Масимо Тарталия, който има психични проблеми, е в затвора “Сан Виторе”. Срещу него е повдигнато обвинение за предумишлено нанесени тежки телесни увреждания. Той удари Берлускони със статуя на Катедралата на Милано, а в него бе намерен и спрей от люти чушки.

Вътрешното министерство ще провери действията на охраната, тъй като нападението в Милано срещу Берлускони е второ поред, след това в Рим през 2004 г. Тогава по него бе хвърлен триножник, който го удари по гърба по време на разходка из улиците на града.

Нападението над премиера Силвио Берлускони в Милано предизвика мощна реакция сред политическите среди в Италия. Всички осъдиха случилото се, начело с президента на страната Джорджо Наполитано, който призова да се спре с яростта в политическите среди. Наполитано пожела лично бързо оздравяване на Берлускони. От опозицията го призоваха да не се прави на жертва, което повиши политическата температура между нея и управляващото мнозинство. Лидерът на демократите Пиерлуиджи Берсани посети премиера в болницата. 

По публикацията работи: Елена Шаханова - кор. на БНР в Италия
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна