Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на световния печат

Климатичната конференция е централна тема на британския печат. "Таймс" иронизира, че съвсем скоро бълващият въглеродни емисии, но пълен с добри намерения президентски самолет на Барака Обама, ще отлети към Копенхаген на една от най-деликатните мисии през първата година от неговото президентство.

Русия, глобалното затопляне и срещата в Копенхаген са основните теми в руските всекидневници. На среща с ръководството на Руската академия на науките президентът Дмитрий Медведев получи вчера указания за бъдещото си изказване на срещата на върха за климата в Копенхаген, пише "Комерсант". Съмненията на президента дали затоплянето всъщност е тъй "драматично" бяха подкрепени от вицепрезидента на академията Николай Лаверов. "Във всичко това се долавя вкусът на пари," коментирал Медведев, цитиран "Новие известия".

Според в."Гардиън", възможно е, успоредно на срещата , в Копенхаген Съединените щати и Русия да подпишат ново споразумение за съкращаване на ядрените арсенали.
Европейската комисия очаква нивото на безработица да продължи да се увеличава през 2010 и 2011 г., коментира австрийският „Ди Пресе”.

Македонският "Дневник" коментира, че в Европейския парламент се води битка на предложения за Македония. Изданието съобщава още "България официално премахна визите за Македония".

Сръбският "Данас" информира с гордост, че сръбските продукти са застъпени широко на пазара в съседните страни, а сръбските сладкиши са любими на Балканите. България обаче не е спомената. "Политика" пък съобщава за "новия закон за старите държавни тайни", който ще даде възможност от 2010 г. да бъдат отворени досиетата, грижливо пазени с десетилетия.

Политическите лидери в Гърция са съгласни да се отиде на война с корупцията, пишат вестниците в южната ни съседка. "Агонията на Гърция продължава до януари, Брюксел одобрява поетите ангажименти, но чака от Атина реализация на антикризисните мерки", коментира  "Етнос".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени