Eмисия новини
от часа

П. Калистратов: Строежът на голяма спортна зала в София не е спрян

Изграждането на многофункционалната спортна зала в София не е прекратено и няма заповед за спирането му, заяви директорът на фирмата-изпълнител "Главболгарстрой" Павел Калистратов. Изявлението му е по повод изказвания на депутатите от Синята коалиция Иван Иванов и Михаил Михайлов, че строителният контрол е спрял строежа.

Според Калистратов, обектът е законен, с влязло в сила разрешение за строеж, има утвърдени и съгласувани проекти с всички инстанции. Поради уникалността на съоръжението и наличието на комбинирана конструкция от стоманобетон и метал, техническият проект в конструктивната част е проверен, контролиран и утвърден от двама независими инженер-конструктори, посочи Калистратов:

"Няма конфликт на интереси. Обектът не е спрян. Намеренията са едно, реалността е друго. Така че на този етап ние "Главболгарстрой" казваме, че обектът не е спрян, което е факт. Има констатирани административни нарушения, а не за незаконен строеж. Когато мине законният ни срок, а той свършва в понеделник, ние ще обжалваме".

Подробности по темата

Още от
Пункт “Капитан Андреево“

Засилен трафик на "Капитан Андреево"

публикувано на 19.07.19 в 19:13