Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студът и снегът предизвикаха хаос и в Европа

Най-малко 80 души станаха жертви на студа, сковал Европа през последните няколко дни. Най-много са жертвите в Полша - 42 души, повечето от които са бездомници. 27 са загиналите вследствие на ниските температури в Украйна.

Снеговалежи затрудниха въздушното движение в Германия. Около 40 полета бяха отменени рано сутринта на международното летище във Франкфурт. Големи закъснения на полетите имаше и на амстердамското летище "Схипхол". Снегът и заледени пътища затрудняват транспорта и във Франция. Отменени са 20 процента от полетите от летище "Шарл дьо Гол".

Повече от 30 влака за и от Милано бяха отменени, а много имат закъснения. Спрени са влаковете между Венеция и Триест. В Париж пътнически влак излезе от релсите след сблъсък с катастрофирал автомобил и рани 36 души.

Зимата предизвика хаос в движението в Централна Испания, най-вече на влизане в Мадрид, затворени са две писти на мадридското летище.

Обилните снеговалежи в Украйна спряха движението на много влакове и блокираха главни пътища.

В Югоизточна Франция два милиона души останаха без ток след като електрическата компания беше принудена да прекъсне електроснабдяването за да избегне аварии. 

 

По публикацията работи: Хоризонт
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени