Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Възрастта за пенсиониране през следващите години плавно ще се покачва. Това съобщил за 24 часа социалният министър Тотю Младенов. Най-вероятно от 2011 година ще бъде въведен 10 годишен график, така че отдалече всеки да знае кога ще се оттегли в заслужен отдих.

Три години след влизането на България в Европейския съюз 40% от населението у нас не е почуствало никаква разлика в стандарта на живот, а 30 процента от българите категорично не се чустват европейци - статистиката е темата от първа страница на вестник Сега.

Всяка втора фирма очаква задълбочаване на кризата, сочат данните от годишната анкета на Българската стопанска камара, публикувана от Пари. Свитите пазари са посочени от най-голям брой компании като основна пречка за равиването на бизнес. 91% от фирмите отчитат спад в продажбите.

Между 300 и 400 хиляди души от гласувалите на последните парламентарни избори за ГЕРБ вече не подкрепят партията на Бойко Борисов, обявил социологът Михаил Мирчев, цитиран от Дума.

Транспортното министерство се опитва да спаси клиентите от солените тарифи на някои таксиметрови компании, като въведе пределни цени на километър, пише Дневник. Те ще се определят от общините, ще важат за превозвачите на съответната територия и ще се актуализират поне веднъж годишно. Това предвиждат промени в Закона за автомобилните превози, качени на сайта на ведомството за обществено обсъждане.

С 2 милиона 225 хиляди лева е ощетено летище София от неотчетени такси за преминаване на пътници през търговския ВИП. Това е показала проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция, която обхваща периода от началото на 2006 до 30 май 2009 година, пише Труд. Отговорни за вредата са 16 служители.
Тема от Монитор - членове на парламентарната комисия за контрол над ДАНС съобщили пред изданието, че ще поискат агенцията да предостави данни за купуване на гласове в полза на ръководената от Яне Янев РЗС. Изданието припомня, че в неделя лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че лицата от разбитата група за отвличания са работели за кампанията на Янев.

Маркови писалка и часовник може да затегнат примката около бандата на Наглите, пише Стандарт. Ценните вещи са на отвлечения бизнесмен Киро Киров, който беше пуснат срещу откуп. Ако неговите вещи се окажат сред плячката на заловените мафиоти, това със сигурност ще ги прати зад решетките, твърдят участници в разследването.

Гражданите, които нарушават наредбите за чистота и изискванията по отношение на шума, ще полагат допълнителен труд в полза на обществото, пише Новинар, който цитира министъра на околната среда и водите Нона Караджова. Тази възможност се обсъжда и с Министерството на правосъдието, уточнява изданието.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна