Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"ЦСКА" застава зад Иван Иванов и Иван Караджов

 

Собствениците на "ЦСКА" застават твърдо зад футболистите си Иван Караджов и Иван Иванов, които се забъркаха в сериозен инцидент пред нощен клуб в нощта на 18-ти срещу 19-ти декември, съобщи мениджърът на двамата играчи Емил Данчев. Той е имал среща с президента Димитър Борисов във вторник по обяд.

"Ръководството на "ЦСКА", в лицето на президента Димитър Борисов, застава твърдо зад двамата футболисти. Тяхното бъдеще е свързано само с "ЦСКА", заяви Данчев. Мениджърът на Караджов и Иванов добави, че двамата няма да бъдат преотстъпвани в други отбори от българското първенство. Те ще играят или за "ЦСКА", или в чужбина.

Двамата играчи обявиха, че ще съдят нападателя си от инцидента пред нощен клуб "Сиело". Според тях той носи вината, защото е бил инициатор на саморазправата с вратаря и защитника в ранните часове на 19-ти декември тази година. Контролирани от своя мениджър Емил Данчев, двамата играчи, най-вече Иванов, разказаха всички подробности около инцидента. Иванов и Караджов, заедно с бившите "армейци" Николай Чипев и Мартин Тошев, са искали да посетят нощния клуб "Син Сити", като шофьор на карето е бил бранителят на ЦСКА. Той обаче не е намерил място за паркиране пред дискотеката и за това решил да потърси такова на булевард "Александър Стамболийски". Търсенето на паркомясто завело Иванов до клуб "Сиело", където според самия него от едно от местата излизал джип. Тогава предполагаем служител на дискотеката предложил на Иванов именно това място за паркиране, а защитникът се съгласил, като оставил автомобила си за няколко часа. Малко след като Чипев и Тошев си тръгнали от "Син Сити", това направили и двамата футболисти на "ЦСКА". Когато обаче стигнали до автомобила си, същият човек излязъл пред клуба и поискал точно пари за паркинг от двамата. Иванов и Караджов отказали да ги дадат, след което последвала ръкопашна схватка, инициирана от въпросния човек. След размяна на удари Иванов го нокаутирал и го хванал за гушата, но тогава в сбиването се появил и въпросният нож. След инцидента двамата търсили полиция, но такава нямало, а техен познат ги откарал до "Пирогов", където обаче възникнал нов инцидент. Служителите на болницата поискали лични данни от Иванов и Караджов, но те започнали скандал с оправданието, че желаят веднага да им бъде оказана медицинска помощ.

Иван Иванов и Иван Караджов, които получиха прорезни рани при саморазправата с неизвестен до този момент нападател пред нощен клуб, ще започнат на време подготовка с клуба си "ЦСКА" в началото на месец януари. Иванов има 15-сантиметрова рана на крака, която е широка 2 сантиметра и е дълбока 2 сантиметра. Шевовете му са 15, а за момента възстановяването върви нормално. Караджов пък ще махне конците си на 28-и декември, когато ще му бъде направена снимка за вътрешни разкъсвания. Вратарят има 16 шева.

Футболистите в българските клубове не изплащат данъци като останалите граждани на държавата, нито като колегите си от европейските страни, заяви мениджърът Емил Данчев относно проверката на доходите, която НАП разпореди. Според него всичко се ръководи от Българския футболен съюз, който определя
специални правила при подписването на договорите на играчите. По-рано през деня Националната агенция за приходите нареди проверка на 261 футболисти от "А" професионална футболна група и свързани с тях лица. Проверките ще се извършват по постоянен адрес на футболистите от ревизорите на 21 териториални дирекции в НАП. Най-много играчи ще проверяват в София - 97, и в Благоевград - 36. Проверяващите ще съпоставят притежаваното от футболистите имущество с декларираните от тях доходи пред НАП. Информацията за недвижимото имущество, притежаваните превозни средства и банкови авоари вече е поискана от отговорните институции. Ако бъдат установени разминавания, ще се назначават ревизии, а в случай на съмнение за данъчни престъпления, документите ще бъдат предавани на прокуратурата.

 

/С.К./
По публикацията работи: Борислав Нинов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна