Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Първанов: Коледните чудеса остават в приказките, 2010 няма да е по-лека

Президентът Георги Първанов
Снимка: БГНЕС

В новогодишното си обръщение държавният глава Георги Първанов посочи, че се надява "най-мрачните прогнози за развитието на кризата да останат само предупреждение". Той обаче предупреди, че годината, в която навлизаме, няма да е по-лека, а коледните чудеса остават в приказките. Успехите на Б-я няма да дойдат даром като късмет от новогодишната баница, каза още в словото си държавният глава.

"Нужни са ни не чупливи, крехки прогнози, които като новогодишни играчки вадим за празника", а после прибираме в раклата, изтъкна президентът. Според него, отминалата 2009 е била година, преминала под знака на промените в политическия живот и на усилията да се ограничи кризата. Първанов подчерта, че 2010 г. е обявена за европейска година за борба с бедността и социалното изключване и ако искаме да бъдем добри европейци - първият белег на европеизма е солидарността. 

Във времето на кризата е още по-важно да останем чужди на опитите да се  насажда в обществото ни омраза и противопоставяне, допълни Георги Първанов.

/Я.Б./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени