Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима са загинали при 21 катастрофи през денонощието

През изминалото денонощие в страната са станали 21 тежки катастрофи с трима загинали и 27 ранени, от които трима с опасност за живота, съобщиха от МВР. За района на София са станали 20 леки и две тежки произшествия с четирима ранени.

От началото на месеца и годината тежките ПТП са 34 с 49 ранени и трима загинали. Засега трафикът през граничните контролно-пропускателни пунктове е нормален. Предприети са допълнителни мерки заради грипния вирус A H1N1.

Очаква се днес и утре движението да бъде по-интензивно на Кулата, Илинден – Ексохи и Ново село заради почивките през новогодишните празници.

Българите, пътуващи в Северна Гърция, трябва да знаят, че по време на празниците пътният контрол в Гърция е завишен. В района на Серес освен стандартните два поста ще има още два допълнителни в участъка Промахон – Солун. Въведена е организация, която да повиши пропускателността при преминаване на автомобилите.

 

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част на страната са мокри. Дъжд превалява в района на Добрич, Търговище, Елена, Силистра и по пътя Калотина – София. Частични заледявания има на по високите места.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени