Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се засилен трафик, започнаха снеговалежи

Заради очаквания силен трафик днес кризисен щаб към Агенция „Пътна инфраструктура” ще следи обстановката по пътищата. Пътната обстановка може да се усложни допълнително, след като на много места в страната започна да вали сняг.

По пътя Перник – София в участъка Драгичево – Владая – София от 10 до 22 часа и 30 минути днес движението ще се осъществява в две ленти. На тел. 0700 130 20 всички пътуващи могат да получат актуална информация за състоянието на пътната мрежа в страната. На тел. 112 могат да се подават сигнали за аварийни ситуации на пътя.

Трафикът през граничните контролно-пропускателни пунктове е спокоен. Очаква се днес и утре движението да бъде по-интензивно на контролно-пропускателните пунктове Кулата, Илинден - Екзохи и Ново село заради почивките през новогодишните празници.

7 души са ранени при пътни произшествия през изминалото денонощие в страната. Няма загинали. За първите дни на 2010-а у нас при пътни инциденти са загинали трима души, а 34 са ранени.

Шофьорите вече могат да закупят винетни стикери за 2010 година от всички разпространителски пунктове в областните управления, от НАПИ, както и от граничните контролно пропускателните пунктове.

Според новите разпоредби годишните винетки за 2009 година ще важат до 31 януари 2010-а. През тази година цените на винетките за леки автомобили и превозните средства за превоз на пътници с до 8 места остават непроменени. Промяна в цените за 2010 година има само в цените на винетките за тежкотоварни автомобили и автобуси.

Днес с увеличен състав ще се движат 14 бързи влака със задължителна резервация и 18 бързи влака, съобщиха от БДЖ.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна