Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новите винетки ще се продават от 18 януари

Новите винетки ще могат да бъдат намерени в 1500 бензиностанции, търговски вериги и гранични контролно-пропускателни пунктове от 18 януари. Това обяви победителят в конкурса - сдружението между "СИБанк" и "ВИП Секюрити". Договорът за разпространение на винетките е до края на 2012-та година.

Победителите в конкурса уточниха, че се търсят всякакви варианти мрежата за разпространение на винетките да се разшири и да може те да се купуват на местата за плащане на комунални услуги чрез банкомати, а също така и чрез структурите на МВР и НАП.

280 млн. са отпечатаните за тази година винетки. От спечелилия конкурса консорциум смятат за реалистично всички те да бъдат продадени до края на тази година.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев пък сметна, че заради близо два пъти и половина по-ниската комисионна за разпространението на винетки в сравнение с тази, която и била договорена от предишния кабинет, страната ще спести близо 40 млн. лв. Така той отговори на обвиненията на левите от преди дни, че в системата за разпространение на винетните стикери цари хаос и чрез подписания днес договор хазната ще загуби 150 млн. лв.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени