Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програмен документ за бъдещето на ГЕРБ ще приемат днес

Партия ГЕРБ беше учредена на 3 декември 2006 година. 3478 участници в Учредителния конгрес на партията тогава единодушно приеха политическата програма, представена от Бойко Борисов.
Снимка: BGNES

Очакваме на конгреса на ГЕРБ да има както препоръки, така и критики. Това каза в предаването "Неделя 150" Искра Фидосова, народен представител и член на националното ръководсво на ГЕРБ. На вниманието на делегатите ще бъде предложено и приемането на програмен документ, който ще определя целите на партията в следващите години. "Това е политическата рамка, която обхваща включително и провеждането на следващите избори", каза Фидосова. Според нея най-тежкото предизвикателсто досега са били мерките, които е трябвало да се вземат за излизането от кризата.

По повод закона за електронните съобщения и острите протести на гражданския сектор срещу предварително планираното разширяване на възможността за проследяване на данни в интернет, Фидосова каза, че най-вероятно в текстовете ще останат най-вече изискванията към мобилните оператори за бързо предоставяне на данни при поискване от органите на реда.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени