Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галаконцерт на "Млади фолклорни таланти" в Първо студио на БНР

 

Най-младите наследници на българския фолклор ще огласят студиата на БНР. Конкурсът „Млади фолклорни таланти” на програма „Хоризонт” е неповторим в националния радиоефир и ето че навърши 10 години. Най-добрите изпълнители от десетото издание ще застанат пред своите верни слушатели на 17 януари от 14 часа в Първо студио на БНР, когато ще се проведе гала-концертът на лауреатите и ще се предава на живо по „Хоризонт”. Часове преди извявата някои от тях ще гостуват в студиото на предаването „Фолк парти” на програма „Христо Ботев”. Участниците ще представят безценни бисери на българската народна музика, както и едни от най-обичаните песни под съпровода на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Христофор Раданов. Пред вас ще се изправят най-младите дарования- откритията на програма „Хоризонт” и „Рано в неделя”.

 

Специални гости на юбилейния галаконцерт ще бъдат: солистките на НФА „Филип Кутев” Ивелина Димова и Десислава Петрова, Веселена Радева – солистка на ОНМ на БНР, квартет „Пеперуда” от гр. Пловдив и Представителния народен оркестър при НУФИ „Филип Кутев” – гр. Котел.

Десет години БНР дава шанс на талантливите деца на България, назависимо дали са от голям град или малко селце, да се изявят всяка неделна сутрин пред слушателите на програма „Хоризонт”.

Заповядайте да празнуваме заедно 75 г. от създаването на БНР и 10 г. детски радиоконкурс „Млади фолклорни таланти”.

Елате да се потопим в един истински фолклорен празник на 17 януари от 14:00 часа в Първо студио на БНР. ВХОД С УСМИВКИ!

 

/Е.А/

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна