Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Негативни настроения сред инвеститорите на БФБ

 

Малко над 2 млн. лева бе днешният оборот на БФБ, като почти половината от него бе формиран извън регулиран пазар. Настроенията сред инвеститорите бяха негативни, като SOFIX се смъкна до 433,13 пункат или отчете понижение в размер на 1,11%. BG40 и BGTR30 загубиха съответно по 0,89% и 0,91%, като имотният BGREIT бе единственият индикатор с ръст от 0,15%.

След вчерашният си ръст днес книжата на Централна кооперативна банка АД поевтиняха с 3,11% до цена на затваряне под 1,34 лева и реализиран обем от 66 хиляди лота.

Книжата на Първа инвестиционна банка АД също бяха сред най-търгуваните, като по позицията се прехвърлиха близо 113 хиляди акции, като в крайна сметка пазарната капитализация на банката остана непроменена.

Значителен бе и обемът при Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ достигащ до 570 хиляди лота в две сделки при повишение в цената на дружеството от 1,35%.

Иначе няколко компании търгувани на официален пазар загубиха чувствителна част от пазарните си цени. Катекс АД Казанлък загуби почти 12% до цена на затваряне в размер на 2,62 за акция, докато Проучване и добив на нефт и газ АД се смъкна с 6,97%, като оборотът и при двете компании бе незначителен.

По публикацията работи: Момчил Бъчваров - "Бул Тренд Брокеридж"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!