Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Край на сагата с винетките от началото на другата седмица

От началото на следващата седмица шофьорите не трябва да имат проблеми при купуването на винетни стикери, защото те ще бъдат пуснати в продажба в търговските обекти и бензиностанциите. Обещанието сагата със стикерите да приключи днес даде министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев.

От понеделник новите винетки трябва да се продават свободно и тяхното купуване да не създава проблеми на шофьорите: "Разбира се, че ще има. Новият изпълнител на продажбата на винетките си влиза в ангажиментите и ние сме абсолютно убедени, че това, което ние сме договорили, ще се случва.", каза Плевнелиев.

В договора ясно е разписано, че ако не предлагат от всички видове винетки в съответните пунктове, санкциите за изпълнителите са сериозни. "До 10% от обема на продажбите, които те извършват.", изтъкна министърът.

Плевнелиев не отрече, че в скоро време е възможно да купуваме винетки и през банкомат, но това не е в компетенциите на Министерството на регионалното развитие: "Но и самият изпълнител, сам по себе си, се е мотивирал да направи колкото може по-големи продажби и да направи живота на българските граждани колкото може по-лесен. И затова те търсят такива иновативни начини за продажба. Те казаха, че ще се опитат да продадат много повече от тези 160 млн., които досега като рекорд са продадени през 2008 година. До момента, в първите 10 дни, в които само ние извършваме продажби, ние имаме над 5 млн. лв."

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!