Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО протестира в подкрепа на Спаска Митрова

ВМРО проведе протест в подкрепа на Спаска Митрова пред посолството на Република Македония в София. Около 70 активисти на партията опънаха плакат с надпис „Върнете детето на Спаска, всяко дете има нужда от майка”. Те връчиха писмо в мисията с настояване за спиране на репресиите спрямо български граждани. Лидерът Красимир Каракачанов коментира, че и българската държава трябва да има по-активна позиция по случая на Митрова.

Вчера е имало ново дело в Скопие и то отново е отложено, а Спаска няма да се върне у нас без детето си. И докато детето й е отнето, мисля, че не е нормално да очакваме, а и това е нейното мнение, тя да дойде в България. Защото най-лесно е тя да се спаси тук с български паспорт и повече, става недосегаема за македонската съдебна система. Но една нормална майка не би могла да напусне Македония и да си остави детето там.

Този случай трябва да бъде изваден като приоритетен. И не само този случай. Въобще практиката на Македония да нарушава правата на българите в Македония трябва да бъде извадена като основен приоритет, каза Каракачанов.

По думите му, Македония е единствената страна, кандидатка за членство в ЕС, която си позволява да погазва човешките права.

 

По публикацията работи: Цветелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени