Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката в Североизточна България постепенно се нормализира

В три общини на Варненска област вече е отменено бедственото положение. На граничния пункт Дуран кулак ще остане да нощува закъсал на пътя автобус с 30 пътници от Молдова. Пътят до граничния пункт Кардам – Констанца е трудно проходим от снегонавяванията.

Бедственото положение остава в сила в Аврен, Ветрино, Долни Чифлик и Бяла. От утре учебните занятия във Варна се възстановяват. Кметът Кирил Йорданов съобщи, че заради прогнозите за нови валежи от сняг и рязко понижение на температурите в петък е създадена организация за снабдяване на хората от социалния патронаж с храна за 3 дни. Организира се и извозване на снега.

В Добричка област са отворени, но тежко проходими само пътищата до Румъния, общинските центрове и до Варна. Втори ден Община Крушари остана абсолютно изолирана и без хляб. Единият от двата изпратени в помощ на бедстващия молдовски автобус роторни снегорина, е аварирал. 30-те пътници за втори път ще нощуват в автобуса на граничния пункт Дуран кулак. Автобусът е пътувал по редовна линия Кишинев – София и по график е трябвало да пристигне в столицата тази сутрин.
Всички болни на хемодиализа, които се извозват до Добрич, остават в областната болница. В шабленско и каварненско има селища без ток и вода. Заради лошото време на рейд в залива на нос Калиакра остават 18 кораба.

В Бургаска област обстановката се нормализира. Пътищата са проходими по зимни условия, с изключение на Дюлинския проход, който е затворен за движение на автомобили. В Община Руен е отменено бедственото положение. Всички селища на територията на областта имат ток и вода. Няма аварирали коли или изоставени болни и бедстващи хора.

По публикацията работи: БНР кореспондентите
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени