Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студ скова цяла Източна Европа

Цяла Източна Европа е скована от ниските температури. За последните два дни петима души станаха жертва на студа в Румъния, където температурите паднаха до минус 25 градуса по Целзий. Румънските черноморски пристанища са затворени, затруднен е трафикът в цялата страна.

В източна Полша термометрите отчетоха минус 28 градуса по Целзий, очаква се температурите да продължат да падат и през следващите дни. Около 20 хиляди души в южната част на страната останаха без електричество заради съборени от леда електрически стълбове.

Снегът и силният вятър сковаха и съседна Турция, където жертвите на студа вече са три. Силно затруднен е транспортът в Истанбул, нарушения има и в елекроснабдяването, водостнабдяването и газоснабдяването. В североизточната част на страната близо до границата с България и Гърция снегът блокира цели села и затвори пътища, съобщава Франс прес. Очаква се снеговалежът в Турция да продължи и през целия утрешен ден, снежната покривка в някои части на Истанбул може да достигне 35 сантиметра, предупреждават синоптиците.

По публикацията работиха: Euronews, Франс прес
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени