Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката в страната след снеговалежите остава усложнена

Три общини във Варненско продължават да бъдат в бедствено положение заради застудяването и снеговалежите - Бяла, Вълчидол и Ветрино. Без ток са две села - село Стамболийски, община Генерал Тошево и село Лъвина в община Исперих. Без вода са две села в Добричко - село Бранище и село Челопечене, съобщи за "Хоризонт" дежурният в Гражданска защита.

Прогнозите за очаквани ниски температури принудиха учебните инспекторати да разпуснат за два дни всички ученици от Силистренска област и децата от четири училища в Русенска област.

Заради очакваните ниски температури тази седмица днес и утре всички училища в Силистренска област ще останат затворени. Причината не е, че в учебните заведения няма гориво, а за да не мръзнат децата, докато отиват и се връщат от училище. Метеоролозите прогнозират студове от минус 20 градуса в целия район.

В община Дулово ниските температури станаха причина да бъдат затворени и всички детски градини. В градините в Силистра ще работят сборни групи.

В четири училища в Русенска област днес и утре няма да има учебни часове. Това са Професионалната гимназия по транспорт в Русе, основните училища в селата Голямо Враново и Ряхово, както и учебното заведение в град Ветово. Причината е, че сградите са стари и не могат да бъдат отоплени при очакваните температури от минус 20 градуса.

Само за днес са отменени учебните занятия във Варна и общините Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Суворово и Девня.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени