Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават студовете в Източна Европа

11 души загинаха от измръзване тази нощ в Полша, където температурите паднаха до рекордно ниски за тази зима стойности. В град Бялисток в североизточната част на страната бяха измерени минус 34 градуса по Целзий, а в Сувалки близо до границата с Литва - минус 31 градуса. Въпреки мразовитото време вече две седмици хиляди поляци са без електричество заради силните снеговалежи от началото на месеца, които повредиха електрически стълбове в различни части на страната. Мразовитото време в Полша ще се задържи до средата на седмицата. От четвъртък термометрите отново ще показват обичайните за сезона стойности, но метеоролозите предупреждават за приближаващи нови снеговалежи, придружени от силен вятър.

Руските метеоролози предупредиха, че в столицата Москва тази нощ температурите ще паднат под минус 30 градуса. От средата на седмицата обаче и там се очаква затопляне.

Близо хиляда и петстотин населени места в източната част на Турция останаха откъснати от света след силните снеговалежи през последните няколко дни. Синоптиците предупреждават, че необичайно ниските температури ще продължат и през следващите няколко дни. Очаква се в четвъртък в някои части на Турция термометрите да отчетат рекордните за последния половин век минус 30 градуса.

 

По публикацията работиха: РИА Новости, ИТАР-ТАСС, N-tv
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна