Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободиха зам.-министър на образованието

Тази сутрин от пост е освободена Светлана Ломева, досега зам.-министър на образованието, младежта и науката. Пред „Хоризонт” тя заяви, че не е подавала оставка. 

Тази сутрин в 9 часа бях информирана, че вчера е била направена такава смяна и аз съм освободена. Даже малко по-късно от медиите разбрах кой е назначен на моето място. До мен не е достигнала информация, нито са водени разговори по отношение на несъгласие с моята работа, по отношение на критики към моята работа. Така, че би могъл министърът да има и някакви други аргументи, които не ги е споделил с мен и би могъл да ги сподели с Вас. Може би и аз тогава ще разбера какви са аргументите за моето освобождаване, каза Ломева.

Според образователния министър Сергей Игнатов, смяната  се е наложила с цел ускоряването на усвояването на парите от еврофондовете. По думите му, Светлана Ломева е свършила много добра работа, но министерството е решило да сложи човек, който от години наблюдава юридически съответните дирекции и е специалист по международно право.

Мястото на освободения зам. - министър ще бъде заето от Петя Ефтимова, дългогодишен представител в Брюксел на програмата „Младежта в действие”.

По публикацията работи: Даниела Големинова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна