Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смесени предприятия са перспективата на българо-турските отношения

По време на двудневното си посещение в Турция премиерът Бойко Борисов заминава днес на двудневно официално посещение в Република Турция ще се срещне с турския президент Абдуллах Гюл и премиера Реджеп Ердоган. В разговорите ще бъдат засегнати въпроси на двустранното сътрудничество и на търговско-икономическите отношения.

Перспективните направления за сътрудничество между България и Турция са в изграждането на смесени предприятия, участието на турски фирми в големи инфраструктурни и строителни проекти, както и сътрудничество в туризма.

В събота Бойко Борисов ще отпътува за Истанбул, където ще посети църквата "Св. Стефан" и ще се срещне с Вселенския патриарх Вартоломей и с настоятелството на "Фондацията на Православната църква на Българската екзархия". В програмата на министър-председателя е предвидено и посещение на валийството в Истанбул.

В състава на делегацията за Турция са включени заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на културата Вежди Рашидов и заместник-министърът на външните работи Марин Райков, както и кметът на София Йорданка Фандъкова.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна