Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българките с втора загуба във Фед къп. Този път отстъпихме пред Израел

Женският ни национален отбор по тенис записа втора загуба в световното отборно първенство по тенис "Фед къп". Отборът воден от капитанът Дора Рангелова  този път отстъпи пред Израел с 1:2 срещи. Така нашите ще  играят в плейофите за оставане в първа група на зона Европа/Африка, защото са последно място в групата.

В първата среща поединично по-рано Диа Евтимова даде аванс на българките след убедителен успех с 6:0, 6:2 над Керен Шломо. Тя спечели първите осем и последните чeтири гейма в мача,за да стигне до победата за по-малко от час.

Цветана Пиронкова загуби от Шахар Пеер с 6:7(11), 4:6 във втория сингъл.В двубоя между първите ракети на двете страни Пиронкова бешеравностойна на Пеер, но в крайна сметка претърпя поражение и не успя да вземе реванш от израелката, която я отстрани във вториякръг на Откритото първенство на Австралия през януари.Първата част беше изключително оспорвана и се стигна до тайбрек, в който обаче Пиронкова пропусна три сетбола и загуби 11:13.Във втората част Пеер дръпна с 5:2, Пиронкова успя да си върне пробива и да намали до 4:5, но отново загуби подаването сив десетия гейм, а с това и мача.

В решаващия мач на двойки Цветана Пиронкова и Диа Евтимова паднаха от Шахар Пеер и Юлия Глушко с 2:6, 4:6.Двубоят започна равностойно, но след 2:2 израелките взеха четири поредни гейма, с което спечелиха първия сет.След размяна на ранни пробиви във втората част българките поведоха с 4:3, но в 11-ия гейм допуснаха нов пробив и в последствие загубиха.

В другата среща от групата Словения взе непреодолим аванс от 2:0 победи срещу Холандия.Именно съставът на Словения е съперник на нашите момичетата днес.

/К.И./ 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна